Bemutatkozunk

Anera

A Bánffy György Kulturális Szalont 2012. május 7-én alapította mintegy 80 művész, kulturális szervező, újságíró. A Szalon létrehozásának célja Bánffy György emlékének megőrzésén túl, a kulturális élet szereplői közötti kapcsolatok előmozdítása és segítése, kulturális műsorok szervezése, együttműködés más kulturális szervezetekkel, szalonokkal, valamint a minőségi kultúra és műveltség iránti igény felkeltése és fenntartása a közgondolkodásban, különös figyelemmel a gyermekekre és a fiatalokra, hogy lakhelytől és anyagi helyzettől függetlenül mindenki hozzáférjen a kultúrához. A Szalon háziasszonya Császár Angela érdemes művész, a vezetője Molnár Adrienn.

Programajánló sorozatunkban rendszeresen szeretnénk felhívni szíves figyelmüket mindazokra a kulturális programokra, amelyeket megtekintésre érdemesnek tartunk és ajánlunk. Hírlevelünkre a programajanlo@banffyszalon.hu e-mail címen iratkozhat fel.

2013 nyarán létrehoztuk a Bánffy Zeneszínházat, amely olyan egyedi, újszerű és különleges műsorestekkel lepi meg nézőit, ahol a hagyományos hangversenyek és színházi előadások helyett különleges módon színpadra állított produkciókat láthatnak majd. A zeneszínházi előadások egyes darabjai mind egy-egy jelentős zeneszerző életéről, különleges sorsáról szólnak úgy, hogy a drámai jelenetek között a komponista saját zenéjét is hallhatjuk, de ebbe a műfaji kategóriába helyezzük azokat az esteket is, amelyeken egy-egy komplett dráma előtt, közben, vagy után felhangzik egy hangverseny is.

A Versünnep Alapítvánnyal együttműködve újraindítottuk a Versünnep Fesztivál elnevezésű versmondó versenyt színművészek részére. Az idei évtől kezdve a Fesztiválhoz csatlakozhatnak iskolák és civil közösségek is, amelyek vállalják, hogy versmondó versenyt szerveznek diákjaiknak, tagjaiknak. A Fesztivál hivatalos oldala: www.versunnep.com.

                A Mosonyi Mihály Emlékév 2015 a zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából. A 2015. március 9. – 2016 márciusa közötti sorozatban a Szalon saját szervezésű programjai mellett társult programok is szerepelnek, melyet együttműködő partnereink szerveznek. Jelenlegi terveinkben zongora, kamarazenei, valamint zenekari és oratórikus hangversenyek, opera ősbemutató, színdarab, kiállítás, zenetudományi konferencia és középiskolai zongoraverseny is szerepelnek.

Szalonunk a programjait támogatásokból, adományokból szervezi. Amennyiben segíteni szeretné munkánkat az alábbi számlaszámokon teheti meg (kérjük, a közlemény rovatba tüntesse fel a támogatás célját):

Bánffy György Kulturális Egyesület 11711041-29921685 (OTP Bank)

Bánffy György Kulturális Egyesület Versünnep alszámla 11711041-20963088

Önkéntesnek a szalon@banffyszalon.hu e-mail címen várjuk jelentkezését.

www.banffyszalon.hu

www.facebook.com/BanffySzalon

+36 20 414 6644

Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?