Jeles színművészeink

Anera

Bessenyei emlékest

2015. október 16. 19 óra

Duna Palota Színházterem

Emlékezzünk az egyik legnagyobb és legnépszerűbb magyar színészre, a kétszeres Kossuth-díjas Bessenyei Ferencre, a Nemzeti Színház örökös tagjára, a Nemzet Színészére.

Az emlékére összeállított műsorban részleteket láthatunk híres nemzeti színházi és filmszerepeiből, hallhatjuk verset mondani. Elhangzik néhány, a nagyközönség számára eddig ismeretlen felvétel, dokumentum is.

A műsorban szereplő Nagyváradi Erzsébet, Blaskó Péter és Rubold Ödön felidézik Bessenyei Ferenchez fűződő személyes emléküket is.

A Nemzeti Színház estjét szerkesztette A. Szabó Magda.

Szeretettel ajánljuk mindenkinek, aki őrzi a művész emlékét és mindenkinek, aki most ismerkedne meg vele!

Hűvösvölgyi Ildikó – Emlékeim versben, dalban

2015. november 5. 19 óra

Duna Palota Színházterem

Egy kis időutazásra hívja Önöket Hűvösvölgyi Ildikó, Kossuth-díjas színésznő, lánya és színésztársai segítségével.

Versekkel, dalokkal idézi meg gyermekkorát, a konzervatóriumi és főiskolás éveket. Mesél a Madách Színházban eltöltött négy évtizedről, a legendás színészekről, tanárairól, növendékeiről, no meg arról, hogy a Turay Ida Színház tagjaként milyen nagyszerű szerepeket játszik most.

Közreműködik Kisfaludy Zsófia, Posta Victor és Erős Csaba, a Madách Színház zenei vezetője

Jászai Mari – Magam keresése

2015. december 10. 19 óra

Duna Palota Színházterem

Monodráma Jászai Mari levelei, naplója alapján.

Jászai Mari: Juhász Róza

Munkatársak: Dömölky János Balázs Béla-díjas, Kiváló és Érdemes művész,Libor Katalin, Gábos Katalin, Hajdu Gábor, Debreczeni András,Szlávik János, Görgényi Gábor

 

1850 február 24-én született Jászai Mari, a magyar színjátszás felejthetetlen tragikája. Olthatatlan tudásvágya korának legműveltebb személyiségei közé emelte. Tehetsége, mindent elsöprő drámai ereje kortársait arra indította, hogy alakításairól tanulmányokat írjanak. Több mint ötven éven át láthatta a közönség a nemzet színházának színpadán. Az a közönség, amely rajongásig szerette és ünnepelte estéről estére. Tudjuk, hogy Petőfi és Széchenyi volt számára az a két géniusz, akiket minden lehetséges módon hirdetett. Rendületlenül szavalta imádott Petőfije verseit, Nagycenkre pedig évente elzarándokolt Széchenyi sírjához. Az utókor sajnos már nem gyönyörködhet megrendítő alakításaiban, de a ránk hagyott írásai és a róla írt tanulmányok lehetővé teszik, hogy megidézzük alakját, küzdelmeit, melyeket elsősorban önmagával vívott. Ez a monodráma is önmaga keresését állítja a középpontba. Kérlelhetetlen őszinteséggel kutatja saját jellemét, értékeit és hibáit. Ennek a vívódásnak lehet tanúja a néző, mely egyben kirajzolja nem mindennapi alakját. Volt egy csodája a magyar színművészetnek, aki példaképül szolgálhat a jövő nemzedéke számára.

Az előadásokra jegyek igényelhetők 2500 és 2000 Ft-os áron a 20/4146644-es telefonszámon vagy a szalon@banffyszalon.hu email címen.

A mindhárom előadásra érvényes bérlet 6000, illetve 5000 Ft-ért vásárolható meg.

Címkék: színház
https://banffyszalon.blogstar.hu/./pages/banffyszalon/contents/blog/21614/pics/lead_800x600.jpg
színház
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?