Szakcsi Lakatos Béla, Kathy-Horváth Lajos és a Józsefvárosi Cigányzenekar koncertje

Anera

A heti első program egy koncert a Polgárok Házában:) Ami egyből igazolta a kulturális rendezvények kiszámíthatatlanságát. Elsőre nem volt nagy érdeklődés iránta, azt gondoltam, nagyon kevesen leszünk. Végül szinte teltház volt. Akinek van kedve kommentelni, legyen kedves és írja meg, hogy mi alapján dönti el, hogy hova megy el, és hogy szerzi be rá a jegyet:) És miért nem vásárolja meg előre?:)

A koncert úgy jött létre, hogy Lajos felajánlotta, hogy mint a Bánffy Szalon tagjai szívesen fellépnek nálunk, így támogatva minket. És szerencsére nem csak ketten jöttek, hanem egy egész zenekart is hoztak magukkal:)

A programban szerepelt cigányzene, verbunkos, Liszt, Mosonyi, Sarasate, a nyitódal pedig a Tavaszi szél volt. Mindezt kotta nélkül, egyszerre, szépen, teli tűzzel és élettel. Mindig meg kell állapítanom, hogy mennyire vérükben van a zene.

Szakcsi nemcsak a zenekarral játszott, hanem önállóan is improvizált, kérésemre Lisztet:) A II. magyar rapszódiát vette alapul és kicsit belecsempészte a Szerelmi álmokat is. Van nekünk Bélával még egy közös projektünk is. Pár éve egy gálaesten én voltam az ügyelő, s volt még 3 zongoraművész és 4 operaénekes. Egyeztettünk, hogy ki mit énekel, milyen sorrendben, majd Béla megkérdezte tőlem, hogy Adrienne, te nem énekelsz? Azt válaszoltam, hogy én maximum a Hupikék törpikéket tudnám elénekelni, mire azt mondta, hogy nem baj, ismeri, szívesen kísér. Meg is állapodtunk, hogy majd zártkörben egy buliban sort kerítünk rá, biztosan nagyon érdekes performansz lesz:)

Míg erre sor kerül addig is gyertek a rendezvényeinkre, ígérem én nem szerepelek, tehát minden magas színvonalú kiváló művészekkel:) Legközelebb éppen ma este, 19 órától a Duna Palotában Bessenyei Ferencre emlékezünk.

Címkék: beszámoló, Szakcsi, zene
https://banffyszalon.blogstar.hu/./pages/banffyszalon/contents/blog/21711/pics/lead_800x600.jpg
beszámoló,Szakcsi,zene
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?