Bor és ...

Anera

A Bánffy György Kulturális Szalon, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Polgárok háza új programsorozatot indít Bor és …. címen.

Minden hónapban meghívunk egy borászt Magyarország különböző borvidékeiről, valamint egy-egy művészt vagy előadást. A fellépőktől függően alakul a rendezvény neve, pl. : Bor és Jazz, Bor és Színház, Bor és Liszt, stb. A sorozat első állomása 2015. június 24-én volt a Polgárok Házában, melyen Dúzsi Tamás borász és a Magyarországi Szerb Színház Edit Piaf előadása volt a vendég.

Az est során 6 + 1 bort kóstolunk, hatot a teremben és a végén az előtérben. Ezzel a célunk, hogy előadás utána maradjanak még az emberek beszélgetni, megvitatni a látottakat, hallottakat, valamint a kóstolt borok megvásárlására is van lehetőség.

Minden eseményre külön forgatókönyv készül a résztvevőkkel való egyeztetés után, az alapkoncepció szerint borkóstolással és a borásszal való beszélgetéssel indul az est, majd egy-egy bort egy-egy műsorszám követ. A sorozat háziasszonya Molnár Adrienn, a Bánffy Szalon vezetője, helyszíne a Polgárok Háza Díszterme, melyet kávéház szerűen rendezünk be. Egy-egy előadáson 100 nézőt tudunk fogadni. Az őszi előadások tervezett időpontjai: október 2., november 20. és december 4. 18 óra.

Az eddigi előadásokról itt nézhettek meg képeket:)

November 20-án a Tiffán pincészet borai mellett Varga Klári és Rusz Milán Karády estjéből kapnak kóstolót.

December 4-én a tokaji Disznókő Pincészet borait kóstoljuk és közben Mosonyi Mihály zenéjével ismertet meg minket Kassai István zongoraművész.

Jegyeket rendelni a szalon@banffyszalon.hu e-mail címen lehet.

Címkék: bor, rusz, vargaklári
https://banffyszalon.blogstar.hu/./pages/banffyszalon/contents/blog/22219/pics/lead_800x600.jpg
bor,rusz,vargaklári
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?