Versünnep Fesztivál iskolásoknak

Anera

„Mert megölhették hitvány zsoldosok,

és megszűnhetett dobogni szíve –

Harmadnapra legyőzte a halált.

Et resurrexit tertie die.”

/Pilinszky János/

 

Versünnep Fesztivál 2016

A Versünnep Alapítvány, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Bánffy György Kulturális Szalon idén is meghirdeti a Versünnep Fesztivált, melynek tematikája Tóth Árpád, Babits Mihály, Pilinszky János, az 1956-os forradalom, valamint a kortárs költészet.

A fesztivál hivatalos programjához az év folyamán bármikor kapcsolódhat bármely hazai és határon túl működő iskola vagy civil szervezet, oly módon, hogy vállalja egy amatőr versmondó verseny megrendezését, lehetőleg a kiírásban szereplő témaköröknek megfelelően. A szervezők biztosítják egy szakember delegálását az adott zsűribe, aki igény esetén a nap folyamán rendhagyó irodalomórát is tart az iskolában. A verseny időpontját minden intézmény maga határozhatja meg. A versenyek nyertesei közül, a zsűri döntése alapján, az arra kiválasztottaknak lehetőséget kínálunk produkciójuk előadására, versenyen kívül, a hivatásos fordulók valamelyikén.

A nevezést a szalon@banffyszalon.hu vagy versunnep@gmail.com címen várjuk. A nevezésnek a tartalmaznia kell a jelentkező adatait, továbbá, hogy mikor, hol, és milyen korosztályban kívánja a versenyt megrendezni. A fesztiválra jelentkező résztvevők nyertesei részvételével 2016 májusában nagyszabású seregszemlét rendezünk, Budapesten.

                                                                                                                              

A jelentkezés folyamatos, határidő nincs!

További információ kérhető a 20/4146644-es telefonszámon.

 

Honlapunk elérhető a www.versunnep.com címen, de folyamatosan frissítjük az információkat a www.facebook/versunnep és www.facebook.com/BanffySzalon oldalakon is. Kérjük, hogy minél többen likeolják az oldalt, hogy azonnal értesüljenek az újdonságokról.

Címkék: versünnep
https://banffyszalon.blogstar.hu/./pages/banffyszalon/contents/blog/23259/pics/lead_800x600.jpg
versünnep
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?