Bemutatkozunk

Ki vagyunk és mit akarunk?

Olvass!

Jeles színművészeink

Bessenyei, Hűvösvölgyi, Jászai

Részletek!

Mosonyi Emlékév

Emlékezzünk a 200. éve született zeneszerzőre.

Tovább

Előadásaink

Előadásainkkal szívesen megyünk vendégszereplésre:)

Rendelj meg!

Bánffy Zeneszalon - Mosonyi Mihály, Széchenyi Imre

2016.02.24.
Anera
Új sorozatunkban egy-egy jeles magyar zeneszerzőre emlékezünk, megismerkedhetnek az életével, az egyes darabok elhangzása előtt röviden ismertetjük azok keletkezését, tartalmát, érdekességeit.

Versünnep 2016

2016.02.20.
Anera
Február 7-én lezárult a jelentkezés a 2016-os Versünnep Fesztivál hivatásos előadóművészek illetve a színművészeti egyetemek és szakirányú felsőoktatási intézmények hallgatói számára kiírt versenyére.
Címkék: versünnep

„Akkor érzem jól magam, amikor sokféle feladatom van” Interjú Kakasy Dórával

2016.02.10.
Anera
Hármas sikert hozott Kakasy Dórának a tavalyi Versünnep Fesztivál, a színésznő elnyerte a fődíjat, valamint a Nemzeti Színház és a Bánffy György Kulturális Szalon különdíját is. Színházi szerepei mellett most Szabó T. Anna verseiből összeállított önálló estjére készül. A művészt hivatásáról, a Versünnephez fűződő élményeiről, készülő verses összeállításáról, ahhoz fűződő személyes kötődéséről, a Jóban rosszban tévésorozatról és családjáról kérdeztük.

„Akik használják a nyelvet, azoknak éltetniük kell” - Interjú Császár Angelával

2016.01.23.
Anera
Hangja versben, prózában és dalban egyaránt szépen szól, játékával igyekszik átadni kultúránk és a magyar nyelv szeretetét, éltetését. Akik használják a nyelvet, azoknak éltetniük kell, különösen az olyan embereknek, akik képesek is szépen beszélni, vallja Császár Angela, a Bánffy György Kulturális Szalon háziasszonya, az egyesület elnöke. A színművészt többek között a kulturális szalonról és a közelgő Versünnep Fesztiválról kérdeztük.

Bor és Szenes

2016.01.13.
Anera
Együtt veled jóban, rosszban lehetne a Bánffy György Kulturális Szalon Bor és Szenes című estjének mottója, amelyen a badacsonyi Borbély Családi Pincészet borait kóstolhatják meg az érdeklődők. A január 21-i borkóstolót Szenes Iván slágerei teszik még feledhetetlenebbé egy ismert színész-zenész házaspár nem mindennapi tolmácsolásában.
Címkék: bor, programajánló

Versünnep Fesztivál iskolásoknak

2015.12.18.
Anera
Versünnep Fesztivál 2016
A Versünnep Alapítvány, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Bánffy György Kulturális Szalon idén is meghirdeti a Versünnep Fesztivált, melynek tematikája Tóth Árpád, Babits Mihály, Pilinszky János, az 1956-os forradalom, valamint a kortárs költészet.
Címkék: versünnep

Szeleczky Zita, a Nemzet Kishúga

2015.12.10.
Anera
Szeleczky Zita Emlékest a születésének 100. évfordulója alkalmából 2015. december 12-én 15 órakor a Duna Palota Széchenyi termében.
Közreműködik: Hűvösvölgyi Ildikó, Topolcsányi Laura, Vásári Mónika színművészek.

„A színház a megérintésnek a művészete” - Interjú Juhász Róza színművésszel

2015.12.05.
Anera
Jászai Mari több mint fél évszázadon át a Nemzeti Színház tagjaként minden szerepében kiváló alakítást nyújtott, a színésznőt az egyik legkitűnőbb magyar tragikaként tartja számon az utókor. Ránk hagyott emlékiratai azonban nemcsak a sikereit, a fényes életútját idézik meg, hanem a mögöttük rejtőzködő számos küzdelmet, amelyeket elsősorban önmagával vívott. A „Magam keresése” című monodrámát, amely Jászai Mari levelei és naplója alapján készült, a Bánffy György Kulturális Szalon rendezésében december 10-én, csütörtökön 19 órától a Duna Palota Színháztermében láthatja a közönség. Ez alkalomból a magyar színjátszás felejthetetlen tragikáját alakító Juhász Róza színművészt kérdeztük a darabról, annak előzményeiről, valamint az alakítással kapcsolatos személyes vonatkozásokról.

Bor és Mosonyi

2015.11.30.
Anera
Ezúttal különleges módon ismerkedhetnek Mosonyi Mihály műveivel. December 4-én 18 órakor Kassai István zongoraművész ad ízelítőt a zongoradarabjaiból, s közben a tokaji Disznókő pincészet borait kóstoljuk. Vajon hogyan passzol a tokaji bor és a klasszikus zene?

Szeretünk Kárpátalja 2.0

2015.11.28.
Anera
Most, a fűtési szezon idején, karácsony előtt ismét szeretnénk segíteni a kárpátaljai magyarokon, ezért a Bánffy Szalon, a Duna Palota, Belváros-Lipótváros V. kerület Önkormányzata, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület, a Panoráma Világklub Kárpátaljai Társklubja és a közreműködő művészek 2015. december 2-án 19 órakor gálaműsort rendeznek. Az esten kárpátaljai és magyarországi művészek lépnek majd fel. A bevétel az Ökumenikus Szeretetszolgálaton keresztül fog eljutni a nyugdíjas magyar művészekhez.

Ezeket a cikkeket olvastad már?