Bemutatkozunk

Ki vagyunk és mit akarunk?

Olvass!

Jeles színművészeink

Bessenyei, Hűvösvölgyi, Jászai

Részletek!

Mosonyi Emlékév

Emlékezzünk a 200. éve született zeneszerzőre.

Tovább

Előadásaink

Előadásainkkal szívesen megyünk vendégszereplésre:)

Rendelj meg!

Bor és Mosonyi

2015.11.30.
Anera
Ezúttal különleges módon ismerkedhetnek Mosonyi Mihály műveivel. December 4-én 18 órakor Kassai István zongoraművész ad ízelítőt a zongoradarabjaiból, s közben a tokaji Disznókő pincészet borait kóstoljuk. Vajon hogyan passzol a tokaji bor és a klasszikus zene?

Szeretünk Kárpátalja 2.0

2015.11.28.
Anera
Most, a fűtési szezon idején, karácsony előtt ismét szeretnénk segíteni a kárpátaljai magyarokon, ezért a Bánffy Szalon, a Duna Palota, Belváros-Lipótváros V. kerület Önkormányzata, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület, a Panoráma Világklub Kárpátaljai Társklubja és a közreműködő művészek 2015. december 2-án 19 órakor gálaműsort rendeznek. Az esten kárpátaljai és magyarországi művészek lépnek majd fel. A bevétel az Ökumenikus Szeretetszolgálaton keresztül fog eljutni a nyugdíjas magyar művészekhez.

A zeneirodalom gyöngyszemei - hangverseny japán és magyar művészekkel

2015.11.25.
Anera
2015. december 1., kedd, 19 óra Duna Palota Színházterem
A részletes programért olvasson tovább!
Címkék: programajánló, zene

Mosonyi Gálakoncert műsora

2015.11.24.
Anera
A november 26-i koncert műsora. Közreműködik Kassai István zongoraművész, a Koncertmuzsika Zenekar és Divald Regina, a debreceni Nemzetközi Mosonyi Mihály zongoraverseny győztese. Vezényel Csányi Valéria.

Mosonyi, az újító zeneszerző - Interjú Kassai István Liszt-díjas zongoraművésszel

2015.11.23.
Anera
Mosonyi Mihályt Magyarhon egyik legnagyobb zeneszerzőjeként tartották számon a kortársak, az utókor méltatlanul elfeledte munkásságát. Öt év zeneszerzői termésével beírta magát a magyar és az egyetemes zenetörténetbe. Ő komponálta az első olyan magyar operát, amely tisztán magyar zenei elemekből épült, ő használta először a cimbalmot szimfonikus zenekari hangszerként. Elvitathatatlan zeneszerzői érdemei, ha lassan is, de az őt megillető helyre kerülnek köszönhetően az olyan művészeknek, akik időt és energiát szentelnek a magyar művészi zene múltjának felkutatására, dokumentálására és népszerűsítésére. Kassai István Liszt-díjas zongoraművész hat éven keresztül vette fel Mosonyi Mihály zongorára írott műveit, azokat CD lemezeken megjelentetve. A zongoraművészt a november 26-án, csütörtökön a Duna Palotában 19 órakor kezdődő Mosonyi Gálakoncert kapcsán kérdeztük.
Címkék: interjú, kassai, mosonyi, zene

Bor és sanzon: Karády-est Tiffán borkóstolóval

2015.11.17.
Anera
Múlt év szeptemberében mutatta be a Magyarországi Szerb Színház az „Idegenben keserűbb a sírás" című duett drámát Karády Katalin történetéről. A nagysikerű zenés darabot Varga Klári és Rusz Milán színművészek előadásában november 20-án, pénteken 18 órától a Polgárok Házában nézhetik meg az érdeklődők. Az est része a Bor és sanzon elnevezésű sorozatnak, amelynek érdekessége az előadással egybekötött borkóstoló. Ezúttal Tiffán Ede és Zsolt villányi pincészetének nedűit ízlelhetik meg a Karády-rajongó borkóstolók. A Karády-estről a duettben a katonatiszt szerepét játszó Rusz Milánt, a szerb színház ügyvezetőjét kérdeztük.

Jászai Mari - Magam keresése

2015.11.10.
Anera
Jeles színművészeink sorozat idei utolsó előadása Jászai Marit mutatja be.

Bor és ...

2015.11.07.
Anera
Egyik idei új sorozatunkban finom borokat kóstolunk és közben előadásokat is nézünk:)
Címkék: bor, rusz, vargaklári

Mosonyi Mihály életműve és életútja

2015.11.04.
Anera
A 200 esztendeje született Mosonyi (eredetileg: Brand) Mihály a vele azonos generációhoz tartozó Liszt Ferenc és Erkel Ferenc mellett a 19. század magyar zenéjének harmadik kiemelkedő mestere volt. - Sziklavári Károly írása
Címkék: mosonyi

Bensőséges „időutazásra” hívja közönségét Hűvösvölgyi Ildikó

2015.11.01.
Anera
Versben és dalban vall életéről a Kossuth-díjas színművész
Számtalan sikeres zenés és prózai szerep kötődik Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész nevéhez, azonban nem mindennapi élményben lehet részük mindazoknak, akik az „Emlékeim versben, dalban”című új estjét megtekintik november 5-én, csütörtökön este 19 órától a Duna Palotában. A művésznőt ez alkalomból az életútját, a négy évtizedes színészi pályafutását megidéző személyes hangvételű előadói estjéről kérdeztük.

Ezeket a cikkeket olvastad már?