Szeleczky Zita, a Nemzet Kishúga

2015.12.10.
Anera
Szeleczky Zita Emlékest a születésének 100. évfordulója alkalmából 2015. december 12-én 15 órakor a Duna Palota Széchenyi termében.
Közreműködik: Hűvösvölgyi Ildikó, Topolcsányi Laura, Vásári Mónika színművészek.

„A színház a megérintésnek a művészete” - Interjú Juhász Róza színművésszel

2015.12.05.
Anera
Jászai Mari több mint fél évszázadon át a Nemzeti Színház tagjaként minden szerepében kiváló alakítást nyújtott, a színésznőt az egyik legkitűnőbb magyar tragikaként tartja számon az utókor. Ránk hagyott emlékiratai azonban nemcsak a sikereit, a fényes életútját idézik meg, hanem a mögöttük rejtőzködő számos küzdelmet, amelyeket elsősorban önmagával vívott. A „Magam keresése” című monodrámát, amely Jászai Mari levelei és naplója alapján készült, a Bánffy György Kulturális Szalon rendezésében december 10-én, csütörtökön 19 órától a Duna Palota Színháztermében láthatja a közönség. Ez alkalomból a magyar színjátszás felejthetetlen tragikáját alakító Juhász Róza színművészt kérdeztük a darabról, annak előzményeiről, valamint az alakítással kapcsolatos személyes vonatkozásokról.

Jászai Mari - Magam keresése

2015.11.10.
Anera
Jeles színművészeink sorozat idei utolsó előadása Jászai Marit mutatja be.

Bessenyei emlékest

2015.10.12.
Anera
Új sorozatunkban jeles színművészeink pályafutását idézzük fel. Első előadásunkon október 16-án a Duna Palotában Bessenyei Ferencre emlékezik Nagyváradi Erzsébet, Blaskó Péter és Rubold Ödön. A Nemzeti Színház estjét A. Szabó Magda szerkesztette.

Jeles színművészeink

2015.10.12.
Anera
A Bánffy Szalon Jeles színművészeink elnevezéssel új sorozatot szervez a Duna Palotában. Október 16-án Bessenyei Ferenc, november 5-én Hűvösvölgyi Ildikó, december 10-én pedig Jászai Mari pályafutását idézzük fel. Az előadásokra jegyek igényelhetők 2500 és 2000 Ft-os (Bánffy Szalon tag) áron a 20/4146644-es telefonszámon vagy a szalon@banffyszalon.hu email címen.
Címkék: színház

Ezeket a cikkeket olvastad már?