A zeneirodalom gyöngyszemei - hangverseny japán és magyar művészekkel

2015.11.25.
Anera
2015. december 1., kedd, 19 óra Duna Palota Színházterem
A részletes programért olvasson tovább!
Címkék: programajánló, zene

Mosonyi Gálakoncert műsora

2015.11.24.
Anera
A november 26-i koncert műsora. Közreműködik Kassai István zongoraművész, a Koncertmuzsika Zenekar és Divald Regina, a debreceni Nemzetközi Mosonyi Mihály zongoraverseny győztese. Vezényel Csányi Valéria.

Mosonyi, az újító zeneszerző - Interjú Kassai István Liszt-díjas zongoraművésszel

2015.11.23.
Anera
Mosonyi Mihályt Magyarhon egyik legnagyobb zeneszerzőjeként tartották számon a kortársak, az utókor méltatlanul elfeledte munkásságát. Öt év zeneszerzői termésével beírta magát a magyar és az egyetemes zenetörténetbe. Ő komponálta az első olyan magyar operát, amely tisztán magyar zenei elemekből épült, ő használta először a cimbalmot szimfonikus zenekari hangszerként. Elvitathatatlan zeneszerzői érdemei, ha lassan is, de az őt megillető helyre kerülnek köszönhetően az olyan művészeknek, akik időt és energiát szentelnek a magyar művészi zene múltjának felkutatására, dokumentálására és népszerűsítésére. Kassai István Liszt-díjas zongoraművész hat éven keresztül vette fel Mosonyi Mihály zongorára írott műveit, azokat CD lemezeken megjelentetve. A zongoraművészt a november 26-án, csütörtökön a Duna Palotában 19 órakor kezdődő Mosonyi Gálakoncert kapcsán kérdeztük.
Címkék: interjú, kassai, mosonyi, zene

Szakcsi Lakatos Béla, Kathy-Horváth Lajos és a Józsefvárosi Cigányzenekar koncertje

2015.10.16.
Anera
Nemcsak programajánlókat, hanem beszámolókat is olvashattok a rendezvényeinkről. Képekkel, anekdotákkal, háttérinfókkal, kulisszatitkokkal:)
Címkék: beszámoló, Szakcsi, zene

Ezeket a cikkeket olvastad már?